DIALOG MATNLARINING TARJIMA MASALALARI - Mehmonova Ozoda Ravshan qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Ushbu maqolada hozirgi kunda tilshunoslikning dolzarb masalalaridan biri bo‘lgan dialogic matnlarining tarjima masalalari xususida so‘z yuritilgan. Bundan tashqari ingliz tilidagi dialoglarning o‘zbek tiliga tarjima qilish jarayonida qo‘llanadigan to‘liq tarjima, qisman tarjima, adekvat tarjima, yozma tarjima, og‘zaki tarjima kabi tarjima turlari namunalar asosida tahlil qilingan.