ELGER ALLEN PO HIKOYALARINING O’ZBEK TILIGA TARJIMASI VA UNING KOMMUNIKATIV XUSUSIYATLARI - Inoyatova Mohidil Ato qizi (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN “GLOBAL LINGVISTIKA: YANGI YONDASHUVLAR VA TADQIQOTLAR”, 2025)
Har bir badiiy asar muayyan bir davrda bo’lib o‘tgan voqealarni tasvirlaydi. Chunonchi, tarixiy mavzuda yozilgan asar hozirgi zamon kitobxonini xalq hayotining tarixi bilan tanishtiradi, uni o‘tmishga yetaklaydi. Tarjimada davr ruhi, davr nafasi, davrning adabiy tili tushunchasi bilan bog‘liq yetakchi mayllarni aks ettirish jiddiy murakkab va kompleksdir. Ushbu maqolada Elger Allen Po hikoyalarining o’zbek tiliga tarjimasi va uning kommunikativ xususiyatlari haqida so`z yuritilgan.