XORIJIY TILLARNI O’RGANISHDA PEDAGOGIKANING O’RNI - Hamroqulova Hosila; Sh.M.Mirzaxmadov (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA’LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Mazkur maqolada xorijiy tillarni o‘rganishda pedagogika fanining tutgan o‘rni, uning metodik va nazariy asoslari yoritilgan. Til o‘rganish jarayonida o‘qituvchining roli, kommunikativ yondashuv, interaktiv metodlar va zamonaviy texnologiyalar orqali samaradorlikni oshirisga oid ilmiy tahlillar qayd etilgan. O‘quvchi shaxsiga yo‘naltirilgan ta’lim va motivatsiya bilan bog‘liq yondashuvlar ham tavsiflab o`tilgan.