TA`LIM JARAYONIDA “KONSEPT”, “SOʻZ”, “MA’NO” VA “TUSHUNCHA” LARNING OʻZARO BOGʻLIQLIGI - Maxmudova Gulchexra Dilshadbekovna (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA’LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Ushbu maqolada konseptni ifodalovchi birliklar lisoniy manzarada qanday aks etishi va ularning til va madaniyat o’rtasidagi aloqasi tahlil qilinadi. Konseptni ifodalovchi birliklar tilning leksik va grammatik tuzilishida, shuningdek, madaniyat va fikrlash tizimlarida muhim rol o’ynaydi. O’zbek, rus va ingliz tillaridan misollar keltirilgan bo’lib, konseptni ifodalovchi birliklarning ijtimoiy va madaniy kontekstda qanday o’zgarishi ko’rsatiladi. Tadqiqot natijalari konseptni ifodalovchi birliklarni o’rganish orqali til va madaniyat o’rtasidagi bog’lanishni chuqurroq tushunishga imkon berishini ta’kidlaydi.