MA’NAVIYATNING YUKSAK AXLOQIY TAMOYILLARI ASOSIDA YOSHLARDA SOG‘LOM TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISH - S.O. Ataхanova (XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN "TA’LIM MAYDONI TENDENSIYALARI: KOMPETENTSIYALAR, INNOVATSIYALAR VA TEXNOLOGIYALAR", 2025)
Maqolada dunyoning mafkuraviy manzarasiga, ijtimoiy jamiyatda axborotlar asosida ma’lum ijtimoiy fikrning shakllanishi, yoshlarda sog‘lom tafakkurning rivojlantirishi va Internet orqali dunyoning istalgan yeridan kerakli ma’lumotlarni soniyalar ichida bilib olishi to‘g‘risida tavsiflar qayd etilgan. Shuningdek, yoshlarning kompyuter o‘yinlariga qiziqishi, atayin kompyuterlar uchun ishlab chiqarilayotgan o‘yinlarning bolalar tarbiyasiga salbiy ta’siriga doir ilmiy qarashlar yoritib o‘tilgan.