GLOBALLASHUV DAVRIDA ARAB TILI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Zayriyev Abdulhamid (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqolada arab davlatlarining axborot jamiyati va globallashuv davrida oʻz tillarini oʻrnatishda duch kelayotgan muammolarni aniqlash va ularning milliy birlikka taʼsirini, arablarning oʻz tili va oʻz tiliga nisbatan burchlarini koʻrsatishga qaratilgan. globallashuv ta’siri va uning ko‘rinishlari hamda tilda keltirib chiqaradigan lingvistik hodisalar nuqtai nazaridan globallashuv nuqtai nazaridan din va arab tilining kelajagi, va arab tilini mahalliy va xalqaro miqyosda yuksaltiradigan ba’zi usullar va tavsifiy va tahliliy yondashuvga asoslangan globallashuvga qarshi kurashishning ba’zi yechimlari va davolash usullari ko‘rib chiqiladi.