ARAB TILINING YAQIN VA O‘RTA SHARQ XALQLARI MADANIY HAYOTIDA XALQARO TIL VAZIFASIDA TUTGAN MUHIM O‘RNI - Ibragimova Mahfuza Baxodir qizi (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola Arab tilining Yaqin va O‘rta Sharq xalqlari madaniy hayotidagi xalqaro til sifatidagi ahamiyati, uning tarixiy rivojlanishi, ilm-fan va adabiyotga qo‘shgan hissasi hamda zamonaviy davrdagi o‘rni haqida ma’lumot beradi. Tilning mintaqadagi boshqa madaniy va iqtisodiy sohalarga ta’siri ham yoritiladi.