NEMIS SHARQSHUNOSLIGI VA “BOBURNOMA”: TARJIMA MASALALARI VA TALQINLAR - Omonova Orasta Xudoyor qizi (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqola "Boburnoma"ning nemis tiliga tarjimasi va talqinlarini adabiy nuqtai nazardan o‘rganadi. Asarda, Boburning shaxsiy yozuvlaridagi tarixiy, madaniy va badiiy nuqtai nazarlar, shuningdek, tarjimonlar tomonidan yuzaga kelgan qiyinchiliklar ko‘rib chiqiladi. Volfgang Shtammlerni ajratib ko‘rsatgan holda, maqola nemis sharqshunosligidagi "Boburnoma"ning ahamiyatini va madaniyatlararo aloqalarni mustahkamlashdagi rolini tahlil qiladi.