QADIMIY URF-ODATLAR BILAN BOG‘LIQ BO‘LGAN ETNOMADANIY BIRLIKLARNING BADIIY TARJIMASIDA AKS ETISHI - Musabekova Madina Narimanbekovna; Jalilova Dilbar Mansur qizi (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola qadimiy urf-odatlar bilan bog‘liq bo‘lgan etnomadaniy birliklarni badiiy tarjimada aks ettirish masalasini yoritadi. Tadqiqotda “Yulduzli tunlar” va “Mehrobdan chayon” asarlarining ingliz tiliga tarjimalarida milliy o‘ziga xosliklarni saqlashga oid yondashuvlar tahlil qilinadi. Tarjima jarayonida transliteratsiya, tushuntirish va analog ekvivalentlardan foydalanish kabi usullarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Maqola tarjima jarayonida yuzaga keladigan asosiy muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llarini ko‘rsatib beradi.