СРАВНИТЕЛЬНЫЙ АНАЛИЗ ЗНАЧЕНИЙ ПРЕДЛОГА «الباء» В ТРУДАХ АБДУЛ-КАХИРА ДЖУРДЖАНИ И МУСТАФЫ ГАЛАЙИНИ - Талипов Нодир Батирович (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ушбу мақолада XI асрнинг машҳур арабшунос олими Абдул Қоҳир Журжонийнинг «Ал-авамил ал-миа» асарида баён қилинган «الباء» олд кўмакчисининг маънолари таҳлил қилинган. Маъноларни қиёсий таҳлил қилиш учун таниқли арабшунос олим Мустафо Ғалайинийнинг «Жамиъ ад-дурус ал-аърабия» асарида таҳлил доирасига киритган. Мазкур асарларда Қуръони карим оятларидан келтирилган мисоллар таржимасини Валерия Порохованинг 2002 йилда нашр қилинган «Перевод смыслов Корана» китобидан олинган.