HOZIRGI DAVRDA ARAB TILI MANBALARINING XALQARO MIQYOSDAGI AHAMIYATI HAQIDA - Kudaygeldiyeva Gulayna Bekpulat qizi; Tikaev Gusein; Usmonova Nodira (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tili manbalarining hozirgi zamonda xalqaro miqyosdagi ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Arab tili, tarixan, ilm-fan, madaniyat va islom dinining asosiy tili bo‘lib kelgani ta‘kidlanadi. Hozirgi davrda arab tilidagi manbalar iqtisodiyot, diplomatiya, texnologiya va ilmiy tadqiqotlar sohalarida katta rol o‘ynamoqda. Maqolada arab dunyosining global iqtisodiy faoliyatdagi ishtiroki, moliya va savdo sohasidagi arab tilidagi ma’lumotlarning ahamiyati yoritiladi. Shuningdek, arab tilidagi adabiyot va san‘at asarlarining xalqaro miqyosda e’tibor qozonayotgani va madaniyatlararo muloqotni kuchaytirayotgani haqida so‘z yuritiladi. Arab tilidagi tarixiy va akademik manbalar insoniyat tarixi, ilmiy izlanishlar va ta’lim jarayonlari uchun muhim ahamiyatga ega ekani, zamonaviy texnologiyalar va innovatsiyalarni rivojlantirishdagi roli alohida qayd etiladi. Shu bilan birga, arab tilining madaniy aloqalar va ijodkorlikni global maydonga olib chiqishda tutgan o‘rni ta‘kidlanadi.