MUS’HAF YOZUVINI O‘RGANISH ILMI VA QUR’ONDAGI AYRIM SO‘ZLARNING ADABIY ARAB TILI BILAN QIYOSIY TAHLILI - Hamroqulova Robiyaxon (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Mazkur maqola Mus’haf yozuvini o‘rganish ilmi va u o‘z ichiga qamrab oluvchi mavzular haqidagi ma’lumotlarni jamlagan va mavzuga aloqador muallifning bir qator qiyosiy tahlillarini aks ettirgan. Maqolada ayrim so‘zlarning Usmon Mus’hafida va adabiy arab tilida yozilishi orasidagi farqlar “Alif” misolida, jadval shaklida taqdim etiladi. Muallif mavzu doirasida yozilgan asarlar bilan o‘quvchini tanishtiradi. Natijada, o‘quvchida ishonchli va ob’ektiv ma’lumotlar shakllanishiga zamin yaratgan.