TARJIMA TARIXI VA TARJIMONLIKNING AHAMIYATI - Omonova Zarina Farxodovna; Xodjayeva S.S. (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqolada tarjima tarixi, muammolari, tarjima maktablari, tarjimaning zamonaviy turlari va uning hozirgi kundagi rivoji hamda tarjima asarlarining ahamiyati haqida ma’lumotlar beriladi.