TRANSLATION AS A SPECIAL TYPE OF INTERCULTURAL COMMUNICATION - Khodjaeva Saodatkhan Saidullayevna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqolada muloqotning o‘ziga xos turi sifatida tarjima jarayonining o‘ziga xos xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Muloqotda lingvistik kompetentsiya turlari tahlil qilinadi va tekshiriladi. Muloqot jarayoniga va tarjimaning o‘ziga ta’sir qiladigan mumkin bo’lgan to’siqlar aniqlanadi. Tarjima aloqa akti jarayoni va akti sifatida tushunchasi berilgan. Natijada tarjimani takomillashtirish va tarjima jarayoniga yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan aralashuvni minimallashtirish uchun tarjimaning amaliy usullarini topishdan iborat.