THE ROLE AND IMPORTANCE OF CONGRATULATORY EXPRESSIONS IN UZBEK CULTURE: A SOCIOLINGUISTIC PERSPECTIVE - Ernazarova Nargiza Xidirovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Dunyoning ko’plab madaniyatlarida tabrik xabarlari ijtimoiy aloqa shakli, quvonchni ifodalash vositasi va odamlarning o’zaro munosabatlarining muhim elementi bo’lib xizmat qiladi. O‘zbek madaniyatida bu iboralar alohida ahamiyatga ega bo‘lib, keng ijtimoiy-madaniy amaliyotning bir qismi sifatida og‘zaki va noverbal shakllarda namoyon bo‘ladi. Ushbu maqolada tabrik iboralarining o‘zbek madaniyatidagi o‘rni ko‘rib chiqilib, ularning turli ijtimoiy sharoitlarda, jumladan, tug‘ilgan kunlar, to‘ylar, akademik yutuqlari va martaba muvaffaqiyatlari kabi shaxsiy bosqichlardagi ahamiyati yoritilgan.