TARJIMASHUNOSLIKNING DOLZARB MUAMMOLARI - Ernazarov Uchqun Abdixalilovich (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Mazkur maqola tarjimashunoslik sohasining dolzarb muammolariga bag‘ishlangan bo‘lib, tarjima jarayonidagi murakkabliklar, nazariy yondashuvlar, va amaliy masalalar tahlil qilinadi. Maqolada tarjima ekvivalentligi, madaniyatlararo tafovutlar, va texnologik rivojlanishning tarjimashunoslikka ta’siri muhokama qilinadi.