СТРУКТУРА И СПЕЦИФИКА ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПЕРЕВОДЧЕСКОЙ ДЕЯТЕЛЬНОСТИ - Ахмедова Гульноза Баходировна; Сабирова Амелия Ринатовна; Инамова Дилфуза Эргашевна (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqola zamonaviy sharoitda ishlaydigan mutaxassis uchun zarur bo’lgan kasbiy faoliyat asoslarini ochib berishga, shuningdek, professional tarjimonning muhim omili bo’lgan shaxslararo aloqa to’g’risida asosiy tushuncha berishga mo’ljallangan kasbiy tarjima faoliyatining asosiy tarkibiy va o’ziga xos yo’nalishlariga bag’ishlangan. Bundan tashqari, maqolada tarjimonlar va mijozlar – tarjimondan foydalanuvchilar nuqtai nazaridan "tarjimon" kasbi haqidagi asosiy g’oyalarni shakllantirish, tanlangan kasbning o’ziga xos xususiyatlariga ega tarjima faoliyatining asosiy tushunchalari, shuningdek mustaqil qidiruv-tadqiqot faoliyatini shakllantirish vazifalari ko’rib chiqiladi.