DATA-DRIVEN TEACHING METHODS: USING ANALYTICS TO OPTIMIZE TEACHING STRATEGIES AND STUDENT OUTCOMES - Yusupova Nilufar Azamatjon qizi (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada ta’lim amaliyotlarini takomillashtirish va o‘quvchilarning natijalarini yaxshilash uchun ma’lumotlar tahlilidan foydalanish muhokama qilinadi. Unda shaxsiylashtirilgan ta’lim, bashoratli tahlil va ishtirokni kuzatish kabi asosiy tushunchalar ko‘rib chiqilgan, shuningdek, ma’lumotlarga asoslangan o‘qitishning afzalliklari, qiyinchiliklari va axloqiy jihatlari yoritilgan. Maqolada moslashuvchan o‘quv platformalari va o‘quv jarayonini boshqarish tizimlari kabi amaliy misollar, shuningdek, ushbu usullarni joriy etish bo‘yicha bosqichma-bosqich ko‘rsatmalar keltirilgan. Shuningdek, maqolada ta’lim sohasida sun’iy intellekt va mashinani o‘rganish kabi yangi tendentsiyalar ta’kidlangan, bu esa uni ma’lumotlarga asoslangan usullarni o‘z amaliyotiga tatbiq etishni istaydigan o‘qituvchilar va siyosat ishlab chiquvchilar uchun qimmatli manbaga aylantiradi.