ARAB TILIDA NUTQ MAHORATINI RIVOJLANTIRISH XUSUSIDA AYRIM FIKR-MULOHAZALAR - Mahmudova Parizod Sherzodbek qizi; Umurzakova Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ma’lumki, dars jarayonida o‘qituvchi va o‘quvchilar o‘rtasida o‘zaro munosabatlar yuqori darajada bo‘lsa, o‘qitish va ta’lim olish interaktiv hisoblanadi. Amaliyot shuni ko‘rsatadiki, interfaol o‘qitish usullari, agar ular to‘g‘ri taqdim etilgan bo‘lsa, ta’lim jarayonini faollashtiradigan eng muvaffaqiyatli pedagogik texnologiyalardan biridir. Ushbu maqolada arab tilini o‘qitishda og‘zaki nutqni rivojlantirish va umuman olganda, kommunikativ kompetentsiyani shakllantirishga qaratilgan interfaol ta’lim samaradorligiga e’tibor qaratilgan.