INTEGRATION OF ARTIFICIAL INTELLIGENCE TOOLS INTO CONFERENCE INTERPRETING PROCESS - Hamidov Alisher Axmatovich (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Kompyuter yordamida tarjima qilish (CAT) vositalari tarjima sanoatini samaradorlik, izchillik va sifatni yaxshilash orqali inqilob qildi. Tezlik va aniqlik eng muhim ahamiyatga ega bo’lgan sinxron tarjima sohasida CAT vositalari ish jarayonlarini optimallashtirish va umumiy samaradorlikni oshirishda muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqola CAT vositalarining tarjimonlarga qanday yordam berishini, tarjima xotiralari, g’ozariylar va terminologiya bazalariga real vaqt rejimida kirishni taqdim etish orqali yanada samarali tarjima jarayonini osonlashtirishni o’rganadi. Bundan tashqari, sinxron tarjimada CAT vositalaridan foydalanishning afzalliklarini, jumladan, tarjimonlar o’rtasida yaxshilangan hamkorlik, kognitiv yukni kamaytirish va terminologiyani ishlatishda izchillikni oshirishni ko’rib chiqadi. Muammo va sinxron tarjima sharoitida CAT vositalarini amalga oshirish uchun eng yaxshi amaliyotlar ham muhokama qilinadi.