О СОВРЕМЕННЫХ ПОДХОДАХ ЯЗЫКОВЫХ ШКОЛ АРАБСКОГО ЯЗЫКА К ФОНЕТИКЕ - Бакиева Г.Х.; Кодирова К.С. (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Maqola arab tilining til maktablari va ularning arab tili fonetikasiga ta’sirini o‘rganishga bag‘ishlangan. Asarda o‘qitishning asosiy yo‘nalishlari va usullari hamda ularning tilning fonetik tuzilishi uchun oqibatlari ko‘rib chiqiladi. Arab tilini oʻrganish jarayonida fonetik jihatlarning ahamiyatiga, jumladan, dialektlarning taʼsiri va talaffuz xilma-xilligiga eʼtibor qaratadi,shuningdek, arab tilini o‘rganishda fonetik jihatlarning ahamiyati va fonetik tuzilmaning shakllanishiga turli til maktablarining ta’sirini aniqlash.