ARAB TILIDA OLMOSHLARNING TURLARI - Sobirjonova Dilnoza Shokirjon qizi; Umurzakova Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilidagi olmoshlarning turlari va ularning grammatik, semantik xususiyatlari tahlil qilingan. Kishilik olmoshlari, birikma olmoshlari va ko‘rsatish olmoshlarining arab tilidagi sintaktik va morfologik vazifalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqotda olmoshlarning gap tuzilishidagi o‘rni va ularning boshqa so‘z turkumlari bilan munosabati yoritilgan.