ИСТОРИЯ АРАБСКОГО ПИСЬМА И ЕГО РАЗВИТИЕ - Саримсакова Хадичабону Мадаминжон кизи; Умурзакова Айгуль Умаровна (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola arab yozuvi tarixiga, uning taraqqiyoti va islom tarqalishi davomida o‘zgarishlariga bag‘ishlangan. Qur’oni karim yozuvi bo‘yicha ikki asosiy bosqich ko‘rib chiqiladi: harflarga nuqta va vokal belgilari qo‘shilishi, shuningdek, tovushlarni ajratish va Qur’onni to‘g‘ri o‘qish uchun diakritik belgilarning va simvollar tizimi yaratilishi. Shuningdek, maqolada kaligraflarning roli va muqaddas kitobni yozishda matnning badiiy bezaklari ta’kidlanadi.