ARAB TILIDA NISBIY SIFATLARNING QOʻLLANILISHI - Marjona Ismat qizi, Nutfilloyeva; Erimmatova. Z.A (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola arab tilidagi nisbiy sifatlarning grammatik strukturasini, ularning shakllanishi, qo’llanilishi va tilshunoslikdagi o’rnini tahlil qilingan. Maqolada nisbiy sifatlarning arab tilidagi o’ziga xos xususiyatlari, ularning turli vaziyatlarda, jumladan milliy, kasbiy, madaniy va ijtimoiy sohalarda ishlatilishi haqida batafsil ma’lumot berilgan. Nisbiy sifatlarning jins, son, va boshqa grammatik kategoriyalar bilan qanday moslashishi ko’rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada nisbiy sifatlarning boshqa tillardagi o’xshashliklari bilan solishtirilgan holda, arab tilining murakkab grammatik tizimi va uning til madaniyati bilan bog’liqligi ta’kidlanadi.