ARAB TILIDA JINS KATEGORIYASI - Nuraliyeva, Bahoroy Shuhrat qizi; Umurzakova, Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilidagi jins kategoriyasining grammatik va semantik xususiyatlari batafsil tahlil qilinadi. Erkaklik (المذكر) va ayollik (المؤنث) jinslarining morfologik shakllanishi, ularning lug‘aviy va grammatik jihatlari, jumladagi vazifalari va boshqa so‘z turkumlari bilan bog‘lanishi o‘rganiladi. Tadqiqot arab tili grammatikasini o‘rganayotgan talabalar uchun nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.