ZAMONAVIY DUNYODA SHAXS ISMLARINING IJTIMOIY-MADANIY VAZIFASI - Mirzaboyeva, Nafisa Muxnatdinovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola shaxs ismlarining ahamiyatini, zamonaviy jamiyatdagi vazifalarini va ularning madaniy, ijtimoiy va huquqiy kontekstda o’rnini tahlil qiladi. Ismlar shaxslarning identifikatsiyasini ta’minlashdan tashqari, madaniy meros va gender identitetini aks ettiradi. Maqolada nemis ismlarining tarixiy asoslari, globalizatsiya jarayoni va zamonaviy tendentsiyalar hamda ismlarning to’g’ri talaffuzining ijtimoiy aloqalar va hurmat bilan bog’liqligi ko’rib chiqiladi.