“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUV VA O‘QITISH METODIKASI” - Maxmudova, Maxmuda Akmalovna; Raxmatov Islombek Quldosh o‘g’li (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Arab tilining globallashuv jarayonida tutgan o‘rni va ahamiyatini tahlil qiladi. Arab tili nafaqat islom dunyosining muhim muloqot vositasi balki, ilmiy madaniy va iqtisodiy sohalarda global ta’sir ko‘rsatadigan til sifatida rivojlanmoqda. Maqolada zamonaviy texnologiyalar va raqamli platformalarning arab tilining keng ommalashuviga ta’siri haqida fikr yuritiladi.