GLOBALLASHUV DAVRIDA ARAB TILI: MUAMMOLAR VA YECHIMLAR - Majidov, Murodjon Ne’matjonovich; Salima Rustamiy (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonida arab tilining faoliyati bayon qilingan. Arab tili o‘z xalqining fe’l-atvorini ko‘rsatib kelsada, arab adabiy tilidan o‘z shevalariga haddan ziyoda bog‘lanib, o‘zga tillar ta’siriga tushib qolish natijasida bir qancha muammolarga duch kelayotgani va ularni yechimlari haqida so‘z boradi.