ARAB TILIDA SON VA SANALMISH - Majidova, Xamidaxon Mamatkul qizi; Umurzakova, Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tili grammatikasidagi muhim mavzulardan biri, har bir talaba og’zaki va yozma nutqlarda ko‘p xato qiladigan son va sanalmish mavzusi, ularning kelishiklarda, jinslarda, birlik, ikkilik va ko‘plikda turlanishi haqida so‘z borgan. Son va sanalmishning arab tilida qanday ifodalanishini bilish orqali arab tili naqadar mukammal, go‘zal til ekanligiga guvoh bo‘lamiz.