ARAB TILIDA TO‘G‘RI VA NOTO‘G‘RI FE’L TURLARI - Jo‘raboyeva, Shirin Ilhomovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola arab tili sarf ilmidagi to‘g‘ri va noto‘g‘ri fe’llar turlari, ularning grammatik xususiyatlari va tasnifiga bag‘ishlangan. Unda sarf ilmi haqida, undagi to‘g‘ri va noto‘g‘ri fe’llarning morfologik tuzilishi, shakllanish qoidalari hamda ulardan foydalanishning semantik va sintaktik ahamiyati tahlil etilgan. Arab tilining boshqa tillar bilan qiyosiy tahlili orqali ushbu fe’l kategoriyasining o‘ziga xos jihatlari ochib berilgan.