ARAB TILIDA ANIQLIK VA NOANIQLIK KATEGORIYASI - Ismoilov, Amirulloxon Mamasid oʻgʻli; Umurzakova, Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqola arab tilida aniqlik va noaniqlik kategoriyasini tahlil qiladi. Unda maqollarning ishlatilishi, aniqlovchi va noaniqlovchi birliklarning funksiyalari va ular til tizimidagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, maqolada arab tilining sintaktik va semantik xususiyatlari, aniqlik va noaniqlikning boshqa tillar bilan qiyosiy tahlili, hamda ularning arab tilidagi mantiqiy va uslubiy ahamiyati tahlil etilgan.