АРАБСКИЙ ЯЗЫК В ДАГЕСТАНЕ И ЭПОХА ГЛОБАЛИЗАЦИИ - Тикаев, Гусейн (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Rossiya Federatsiyasining sub’ektlaridan biri va Shimoliy Kavkazdagi eng yirik respublika - Dog’iston Qadimgi Eron va O’rta asr Fors, Yaqin va Yaqin Sharq mamlakatlari kabi jahon sivilizatsiyasining markazlari bilan tarixan chuqur va yaqin aloqada bo’lgan. Buni Dog‘istonning turli hududlarida topilgan arab, fors va turkiy tillardagi ko‘plab yozma yodgorliklar tasdiqlaydi. Oʻrta asrlarda Dogʻistonda arab tili din, ish yuritish, fan va adabiyot tili vazifasini bajargan.