ARAB TILIDA MOSLASHGAN ANIQLOVCHI - Gʻofurova, Gulnoza Gʻulomsher qizi; Umurzakova, Oygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Mazkur maqolada arab tilidagi moslashgan aniqlovchi mavzusi o‘rganib chiqilgan. Moslashgan aniqlovchi mavzusi o‘z ichiga to‘rtta grammatik kategoriyani qamrab olgan bo‘lib, ularning o‘zaro moslashish holatlari tushuntirib o‘tilib, misollar bilan sharhlab berilgan. Arab tili o‘rganuvchilari uchun ba‘zan qiyinchiliklarni tug‘diradigan moslashgan aniqlovchi mavzusi, ushbu maqolada oson holda tushuntirib berilgan.