ARAB TILIDA KELISHIK KATEGORIYASI - Baxtiyorova, Durdona Nusrat qizi; Umurzakova, Aygul Umarovna (“ARAB TILI GLOBALLASHUV DAVRIDA: INNOVATSION YONDASHUVLAR VA O‘QITISH METODIKASI” MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2024)
Ushbu maqolada arab tilidagi kelishik kategoriyasining grammatik va semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Kelishiklarning turlari va ularning kelishiklarda turlanishi o‘rganiladi. Maqolada ism so‘z turkumidagi so‘zlarning bosh kelishik (رفع), qaratqich kelishigi (جرّ), tushum kelishigi (نصب)dagi holatlari va ularning grammatik funksiyalari amaliy misollar yordamida yoritiladi. Tadqiqot arab tili grammatikasini o‘rganayotgan talabalar uchun muhim nazariy va amaliy asos bo‘lib xizmat qiladi.