THE ROLE OF DIGITAL LEARNING PLATFORMS AND INTERACTIVE METHODS IN FOREIGN LANGUAGE EDUCATION: A COMPREHENSIVE ANALYSIS - Shodmonova Aziza Ulugʻbekovna (TILSHUNOSLIK VA CHET TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada xorijiy tillarni o‘qitishda raqamli ta’lim platformalari va interaktiv metodlarning nazariy hamda amaliy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining o‘rni, ayniqsa, til o‘qitish samaradorligiga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada Moodle, Google Classroom, Edmodo, Duolingo va Quizlet platformalarining didaktik imkoniyatlari, o‘quvchilarning motivatsiyasini oshirishdagi roli va kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, sun’iy intellekt va AR/VR texnologiyalarining ta’lim jarayonidagi o‘rni, shaxsiylashtirilgan ta’limni tashkil etish va real vaqt monitoringi imkoniyatlari o‘rganilgan. Natijalar raqamli texnologiyalar ta’lim samaradorligini oshirish bilan birga mustaqil o‘rganish va global kompetensiyalarni rivojlantirishini ko‘rsatadi.