GLOBALLASHUV SHAROITIDA TALABALARDA UMUMINSONIY EKOLOGIK DUNYOQARASHNI SHAKLLANTIRISHDA PSIXOLOGLARNING AHAMIYATI - Qalandarova Gulqand Mamurovna (TILSHUNOSLIK VA CHET TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv jarayonlarining atrof-muhitga ta’siri va bu sharoitda oliy ta’lim talabalarida ekologik madaniyatni yuksaltirish masalalari tahlil qilinadi. Talabalarda umuminsoniy ekologik dunyoqarashni shakllantirishning pedagogik-psixologik mexanizmlari va “Yashil ta’lim” tamoyillari yoritilgan.