PEDAGOGIKA DARSLARIDA EKALOGIK MADANIYATNI SHAKLLANTIRISHDA EKSKURSIYA VA SAYOHAT DARSLARINI TASHKIL ETISH TEXNALOGIYALARI - To‘xtaxo‘jayeva Shohista Abdurashid qizi (TILSHUNOSLIK VA CHET TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada pedagogika darslarida o‘quvchilarda ekologik madaniyatni shakllantirishda ekskursiya va sayohat darslarining o‘rni, ularni tashkil etish texnologiyalari hamda samaradorlik mezonlari tahlil qilinadi. Shuningdek, innovatsion yondashuvlar asosida ekologik tarbiyani rivojlantirishning amaliy jihatlari yoritilgan.