MA’NO KO‘CHISHINING LINGVOKOGNITIV XUSUSIYATLARI - To‘xtaqulova Oygul Xasanqizi (TILSHUNOSLIK VA CHET TILLARNI O‘QITISHDA ZAMONAVIY RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada ma’no ko‘chishi hodisasining lingvokognitiv xususiyatlari keng qamrovda tahlil qilinadi. Til va tafakkur o‘rtasidagi uzviy bog‘liqlik asosida metafora, metonimiya, sinekdoxa kabi semantik hodisalar inson ongidagi konseptual tizim bilan bog‘liq holda yoritiladi. Tadqiqot davomida ma’no ko‘chishining kognitiv mexanizmlari, ularning nutq jarayonidagi roli va madaniy omillar bilan aloqasi ochib beriladi.