TALABALARDA MADANIYATLARARO MULOQOT KOMPETENSIYASINI RIVOJLANGANLIK DARAJASINI TASHXISLASHNING DIDAKTIK IMKONIYATLARI - Fakhriev Akbar Asadovich (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda madaniyatlararo muloqot kompetensiyasini rivojlanganlik darajasini tashxislashning didaktik imkoniyatlari ilmiy-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilingan. Globallashuv sharoitida oliy ta’lim tizimida talabalarni turli madaniyat vakillari bilan samarali kommunikativ munosabatlarga tayyorlash muhim vazifalardan biri hisoblanadi. Maqolada madaniyatlararo muloqot kompetensiyasining mazmuni, tarkibiy komponentlari, diagnostika mezonlari hamda zamonaviy didaktik vositalarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, interaktiv metodlar, raqamli ta’lim texnologiyalari, refleksiv yondashuv va kompetensiyaviy ta’lim asosida tashxislashning samarali mexanizmlari bayon etilgan.