TEXNIK TERMINLAR TARJIMASIDA KOGNITIV TAHLIL MUAMMOLARI (KIMYO MUHANDISLIGI TERMINLARI MISOLIDA) - Shomurodova Zebiniso Rajabovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada kimyo muhandisligi sohasiga oid texnik terminlarni tarjima qilishda yuzaga keladigan kognitiv tahlil muammolari muhokama qilinadi. Terminlarning konseptual mazmuni, ularning tillararo mosligi, sohaviy bilimlar, kontekst va ma’no qatlamlarini anglashning ahamiyati koʻrsatib beriladi.