OʻZBEK SHEʼRIYATIDA ZOONIMLARNING METAFORIK XUSUSIYATLARI VA BADIIY TALQINI - Jumanazarova Shahodat Atanazarovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu tezisda o‘zbek she’riyatida zoonimlarning metaforik qo‘llanilishi va ularning badiiy-estetik vazifalari tadqiq etilgan. Alisher Navoiy, Abdulla Oripov va Erkin Vohidov kabi ijodkorlar asarlari misolida hayvon obrazlarining ramziy ma’nolari tahlil qilingan. Zoonimlarning inson psixologiyasi va ijtimoiy qarashlarini ochib berishdagi o‘rni yoritilgan.