INGLIZ VA O’ZBEK TILLARIDA NUMERATIV VA MEZURATIV FRAZEOEMALARNING O’RNI VA AHAMIYATI - Pardayeva Diyora Mannon qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur tezis ingliz va o‘zbek tillarida uchraydigan numerativ va mezurativ frazeologik birliklarning lingvokulturologik, semantik va funksional xususiyatlarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda son va o‘lchov komponentlari ishtirok etgan frazeomalarning milliy tafakkur, xalq dunyoqarashi hamda til tizimidagi o‘rni yoritiladi. Ingliz va o‘zbek tillaridagi numerativ va mezurativ frazeologizmlar qiyosiy jihatdan o‘rganilib, ularning umumiy va farqli tomonlari ochib beriladi. Shuningdek, mazkur frazeomalarning nutqni obrazli, ta’sirchan va ixcham ifodalashdagi ahamiyati asoslab beriladi.