LINGVISTIK GLOBALLASHUV VA TIL XILMA-XILLIGI MUAMMOLARI - Zokirov Ilxomjon Nodirovich; Bahriddinova Muhlisa (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada XXI asrning dolzarb muammolaridan biri – lingvistik globallashuv jarayoni hamda uning jahon tillari, xususan, o‘zbek tilining maqomi va funksional imkoniyatlariga ta’siri tahlil qilinadi. Globallashuv sharoitida xalqaro tillarning ustuvor mavqega ega bo‘lishi natijasida mahalliy tillarning funksional sohalari torayib borayotgani ilmiy asosda yoritiladi. Shuningdek, milliy tilni asrash va rivojlantirishning konseptual yo‘nalishlari taklif etiladi.