O‘ZBEK TILINI DAVLAT TILI SIFATIDA O’QITISHNING AHAMIYATI VA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR - Tojiyeva Sadodil Sirojiddin qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu bob O‘zbekiston Respublikasida o‘zbek tilining davlat tili sifatidagi ahamiyatini, uning huquqiy asoslarini va uni o‘qitishdagi pedagogik yondashuvlarni tahlil qiladi. Bobda davlat tili maqomini mustahkamlashga qaratilgan qonunchilik hujjatlari ko‘rib chiqiladi hamda mavjud o‘qitish amaliyotlari tanqidiy baholanadi. Zamonaviy kommunikativ, vazifaga asoslangan va texnologik yondashuvlarni o‘zbek tili ta’limiga integratsiya qilish imkoniyatlari muhokama qilinib, tilni samarali o‘zlashtirish va milliy birdamlikni mustahkamlash bo‘yicha tavsiyalar beriladi.