GLOBALLASHUV JARAYONIDA KO‘P TILLILIK MASALASI - Rasulova Hilola Sobirjon qizi; Ismoilova Dinora Uktamovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada globallashuv sharoitida ko‘p tillilikning rivojlanish tamoyillari, tillararo integratsiya va milliy tillarning saqlanishi masalalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda ko‘p tillilikning ijtimoiy-iqtisodiy afzalliklari va zamonaviy til siyosatidagi o‘rni yoritilgan.