XALQARO TAJRIBA VA MILLIY TA’LIM TIZIMLARIDA TIL SIYOSATINING AMALGA OSHIRILISH MEXANIZMLARI - Farangiz Xabibullayeva Olimjon qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida xalqaro tajriba va milliy ta’lim tizimlarida til siyosatini amalga oshirishning huquqiy-institutsional mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda rivojlangan davlatlarning ko‘p tillilikni qo‘llab-quvvatlash modellari hamda O‘zbekiston milliy ta’lim tizimida davlat tilining nufuzini oshirish strategiyalari qiyosiy o‘rganilgan. Muallif til ta’limi standartlarini takomillashtirish, darsliklar mazmunini xalqaro talablarga moslashtirish va o‘quv jarayoniga raqamli texnologiyalarni joriy etish masalalariga alohida e’tibor qaratadi. Maqola yakunida milliy o‘zlikni saqlab qolgan holda xorijiy tillarni o‘rgatishning samarali mexanizmlari bo‘yicha ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.