BADIIY ASARLARNI TAHLIL QILISHDA INTERAKTIV METODLARNING QO’LLANILISHI - Tillayeva Rayxona Tuxtasinovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada badiiy asarlarni o’qitish va tahlil qilish jarayonida interaktiv metodlarning qo’llanilishi ilmiy jihatdan o’rganiladi. Interaktiv metodlarning pedagogik va psixologik asoslari, ularning badiiy matn tahlilida tutgan o’rni, amaliyotda qo’llaniladigan usullar va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Maqolada shuningdek interaktiv metodlarning o’quvchilarda tanqidiy fikrlash, ijodiy qobiliyat va badiiy didni rivojlantirishdagi roli ko’rsatiladi.