ANTROPOSENTRIK PARADIGMANING ZAMONAVIY LINGVISTIKA RIVOJIDAGI O‘RNI - Zokirova Iroda Dilshod qizi (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada antroposentrik paradigmaning zamonaviy lingvistika rivojidagi o‘rni tahlil qilinadi. Til va inson o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik, nutq faoliyati va kognitiv jarayonlar yoritiladi. Tadqiqot natijasida tilshunoslikda inson omilining ahamiyati ochib beriladi.