RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA CHET TILINI O‘QITISHDA KOGNITIV JARAYONLARNING RIVOJLANISHI - Z.O‘.Qurbonova; B.O.Axmedov (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar asosida chet tilini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning kognitiv jarayonlari — idrok, diqqat, xotira, tafakkur va nutqning rivojlanishi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim tizimida raqamli vositalar, jumladan interaktiv platformalar, multimedia resurslari, sun’iy intellektga asoslangan dasturlar hamda gamifikatsiya elementlarining o‘quv jarayoniga ta’siri yoritiladi.