XALQARO TAJRIBA VA MILLIY TA’LIM TIZIMLARIDA TIL SIYOSATINI AMALGA OSHIRISH YONDASHUVLARI ASOSIDA MAKTABGACHA TA’LIM TASHKILOTLARI MENEJERLARINING INTELLEKTUAL SALOHIYATINI RIVOJLANTIRISH - Abdumo‘minova Lobar Abdujabbarovna (ZAMONAVIY LINGVISTIKADA GLOBALIZATSIYA, TIL SIYOSATI VA LISONIY IDENTIKLIKKA OID MUAMMOLAR VA YECHIMLAR MAVZUSIDAGI XALQARO ILMIY-AMALIY ANJUMAN, 2026)
Mazkur tezisda maktabgacha ta’lim tashkiloti menejerlarining intellektual salohiyatini tashxislash mexanizmlarini takomillashtirish masalasi xalqaro tajriba va milliy ta’lim tizimlarida til siyosatini amalga oshirish mexanizmlari bilan o‘zaro bog‘liqlikda tahlil qilinadi. Tadqiqotda boshqaruv jarayonlarida intellektual salohiyatni baholash, kompetensiyaviy yondashuvni joriy etish hamda til siyosati doirasida ta’lim boshqaruvining innovatsion mexanizmlarini qo‘llash tajribalari qiyosiy o‘rganiladi. Shuningdek, menejerlarning kasbiy kompetensiyasini rivojlantirishda lingvistik, kommunikativ va strategik boshqaruv ko‘nikmalarining o‘rni yoritiladi.